Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно усукване на вратата при паркиране накриво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно усукване на вратата при паркиране накриво

Преди няколко дни забелязах нещо много странно - шофьорската врата някак си по-трудно се затвори.
    Веднага взех да търся причината и стигнах до извода, че съм паркирал на доста криво място и предната дясна и задната лява гуми бяха на по-ниско, отколкото другите 2 гуми по диагонал. Нямаше някакъв особен проблем, но от някъде сякаш опираше и се чувства по-трудното отваряне/затваряне на вратата. Мръднах колата напред и нямаше проблем. Днес отново спрях така, че само едната ми предна гума е по-нависоко и отново чувствам някакво напрежение в шофьорската врата. Не е нещо фатално, ама ми се стори много нелогично, а може би притеснително ?
    Възможно ли е да е толкова слабо купето, че да поема някакви усуквания по този начин или си внушавам нещо
    146 1.6 TS '00
    156 2.4 JTD '01

Тая кола да не е от пластелин, колега
    Така и така окачването би трябвало да ти поеме разликата и купето да е право.Освен това на всеки по-остър завой трябваше да ти скърца цялото купе все едно си в кораб
    По-скоро или си внушаваш, или трябва да си регулираш апарата на заключването
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
      Възможно ли е да е толкова слабо купето, че да поема някакви усуквания по този начин или си внушавам нещо
      Да, усуква се.
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
        Преди няколко дни забелязах нещо много странно - шофьорската врата някак си по-трудно се затвори.
        Веднага взех да търся причината и стигнах до извода, че съм паркирал на доста криво място и предната дясна и задната лява гуми бяха на по-ниско, отколкото другите 2 гуми по диагонал. Нямаше някакъв особен проблем, но от някъде сякаш опираше и се чувства по-трудното отваряне/затваряне на вратата. Мръднах колата напред и нямаше проблем. Днес отново спрях така, че само едната ми предна гума е по-нависоко и отново чувствам някакво напрежение в шофьорската врата. Не е нещо фатално, ама ми се стори много нелогично, а може би притеснително ?
        Възможно е колега ако колата е била с удар и след това е направена от някой тенекеджия с две леви ръце.Това е наистина възможно
        Тук сме ние...

Comment

Абсолютно възможно - при мен това явление се наблюдава най-вече с багажника

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
            Да, усуква се.
            И при мен е така 155-цата. На 146 не съм забелязал, но...
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

И при мен се усуква и се усеща на шофьорската врата.
              А това че някой споменава за удар;няма такова нещо,просто при по-особено паркиране и се усуква.
              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

И при мен е същата работа, но с багажника..
                146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Егати кашкавалените алфи
                  Абе сега като се замисля и корите на вратите поскръцват само при каране по неравности, особено по уличката преди офиса ни, дето минавам едни 50 метра почти офроуд ...
                  146 1.6 TS '00
                  156 2.4 JTD '01

Comment

преди 15 години и аз ходех и скачах и ми немаше нищо , ма сега ходя с патерица -тея греди не са вечни
                    alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Проблема с усукването го има и при движение.
                      Ето тук е разискван: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=37086&page=2
                      1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
                      и делта

Comment

Working...
                      X